Maksettu mainonta

Maksettu mainonta digitaalisissa mainoskanavissa kuten Googlessa, Facebookissa tai LinkedInissä on nopein tapa saada tuloksia esimerkiksi. Vuonna 2018 Suomessa käytettiin 421 miljoonaa euroa digitaaliseen mainontaan, josta suurin osa, lähes 137 miljoonaa, käytettiin hakukonemainontaan. Toiseksi eniten, noin 119 miljoonaa, käytettiin display-mainontaan ja kolmanneksi eniten, vajaat 90 miljoonaa euroa, sosiaalisen median mainontaan. Nämä kolme mainoskanavaa yhdessä muodostivat vuonna 2018 jopa 82 % digitaaliseen mainontaan käytetystä rahasta.

Maksettu mainonta sosiaalisessa mediassa

Pohjois-Euroopassa sosiaalisia medioita käytti vuonna 2019 jopa 76 % ja Yhdysvalloissa 70 % ihmisistä. Hootsuiten ja We Are Socialin teettämässä Digital Finland -tutkimuksessa selvisi, että vuonna 2019 suomalaisista 3,3 miljoonaa eli 59 % käytti jotain sosiaalisen median kanavaa säännöllisesti.

Suosituin kanava Suomessa on Facebook, jolla on 2,9 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Instagramilla suomalaisia käyttäjiä on 1,9 miljoonaa ja LinkedInillä 1,2 miljoonaa. Näistä kanavista Facebook ja Instagram sopivat erityisesti B2C-yrityksille ja LinkedIn B2B-yrityksille. Kanava kannattaa siis valita sen mukaan, millä alalla yrityksesi toimii ja tavoitteleeko se yksityis- vai yritysasiakkaita.

Kuten käsittelimme sisältömarkkinoinnin osiossa, videomainonta on sosiaalisessa mediassa parhaiten toimiva mainosmuoto. Jopa 99 % markkinoijista kertoo ROIN:n (Return of Investment) nousevan, kun mainonnassa käytetään videota, joten ei ole yllätys, että niiden käyttö kasvaa voimakkaasti. Videoiden käyttö mainonnassa on suomalaiselle yritykselle erinomainen tilaisuus erottua, sillä markkinoinnin trendit näkyvät Suomessa usein vasta vuosien viiveellä.

Meillä on kokemusta erityisesti seuraavilta toimialoilta, mutta digitaalisen markkinoinnin palvelumme soveltuvat mille tahansa toimialalle niin B2B- kuin B2C-puolelle.