Markkinointisuunnitelma kuntoon

Fiksusti yhteen toimivat markkinointi ja myynti on mielestämme yrityksen tärkein voimavara. Ilman toimivaa markkinointistrategiaa ja uskottavaa brändiä on lähes mahdotonta kasvaa kannattavasti.

Digitaalinen markkinointi netissä

Digitaalinen aikakausi on muuttanut markkinointia merkittävästi. Tiesitkö, että internetin juuret ulottuvat aina vuoteen 1989 asti, kun CERN:in eli Euroopan ydintutkimusjärjestön ohjelmoija Tim Berners-LeeCERN:in eli Euroopan ydintutkimusjärjestön ohjelmoija Tim Berners-Lee halusi saattaa tutkijat ympäri maailmaa yhteyteen keskenään? 

Kaksi vuotta myöhemmin syntyi maailmanlaajuinen verkko, joka laajeni kymmenestä verkkosivusta 3000 sivuun vuoteen 1994 mennessä, jolloin CERN vapautti verkon julkiseen käyttöön. Muutamassa vuodessa internetistä muodostui maailmanlaajuinen ilmiö ja yksi modernin yhteiskunnan merkittävimmistä keksinnöistä. Alkukesästä 2020 internet sisälsi 1,7 miljardia nettisivua, joista noin 200 miljoonaa oli aktiivisessa käytössä.

Mutta miksi sinun, seka jokaisen yrityspäättäjän ja markkinoijan pitäisi kiinostua tästä?

Yhteiskunnan digitalisoituminen muuttaa lähes kaikkia liiketoiminnan aloja. Keskimääräinen internetin käyttäjä viettää verkossa jopa neljäsosan elämästään. Digitaalisissa kanavissa ja hakukoneissa kuluttajille ja yrityksille on tarjolla valtava valikoima tuote- ja palveluvaihtoehtoja, joten kilpailu näkyvyydestä on kovaa. Tämä tarkoittaa, että jos sinä haluat menestyä, sinun yrityksesi on löydyttävä hakukoneista. Verkkosivujen lisäksi sinun tulee olla läsnä ja aktiivinen erilaisilla sosiaalisen median alustoilla, joita asiakkaasi käyttävät.

Markkinointi on muuttunut viimeisen 20 vuoden aikana dramaattisesti digitaalisen vallankumouksen myötä. Jos haluat yrityksesi pysyvän mukana kilpailussa, sinun tulee olla ajan tasalla vallitsevista digitaalisen markkinoinnin trendeistä ja työkaluista. Onneksi näiden trendien ja työkalujen hallitseminen on erikoisalaamme, ja me olemme täällä sinua varten.

Yrityksen markkinointi koetaan usein hankalaksi, ja sen tuloksia voi olla vaikea mitata. Näin ei tarvitse olla. Useimmiten riittää, että perusasiat ovat kunnossa ja työtä tehdään pitkäjänteisesti. Markkinoinnin kulmakiviä ovat modernit verkkosivut, Googlen hakukone- ja businessprofiilinäkyvyys sekä toimiva kampanjasivusto ja sähköpostimarkkinoinnin automaatioprosessi. Ne yhdessä tuottavat asiakasprospekteja lähes itsestään. Nämä perusasiat saadaan kuntoon muutamassa viikossa, ja vieläpä hyvin pienellä investoinnilla.

Kun markkinoinnin perusasiat ovat kunnossa, voidaan asiakashankintaa kiihdyttää. Tämä tapahtuu tehokkaimmin digitaalisia mainoksia hyödyntäen (esim. Google Adwords ja Display Network sekä Facebook, Instagram ja LinkedIn mainonta). Lisäksi kannattaa jakaa asiakkaille arvokasta tietoa sosiaalisen median kanavissa, ja ohjata kiinnostuneet asiakkaat yrityksesi kampanjasivuille ja sähköpostiautomaatioon. Perinteisiä markkinointitapoja ei kannata unohtaa, sillä yhdessä digimarkkinoinnin kanssa ne voivat olla todella tehokkaita.

Kasvuraketin asiantuntijoilla on kymmenien vuosien kokemus ja osaaminen toimenpiteistä, joilla sinunkin markkinointisi saadaan tuottamaan nopeasti asiakkaita ja liikevaihtoa kohtuullisella investoinnilla. Ota siis rohkeasti yhteyttä tai varaa veloitukseton konsultaatioaika tästä.

Seuraavilla sivuilla listaamme tärkeimpiä markkinointitoimenpiteitä ja -kanavia, joiden avulla asiakkaat löytävät juuri sinun yrityksesi, tuotteesi ja palvelusi.