Missio

Missiomme perustuu kolmeen P:hen, jotka edustavat englanninkielisiä sanoja “Passion” (intohimo), “Perseverance” (sisu) ja “Persona” (persoonallisuus). Tällä sivulla kerromme siitä, miten nämä kolme P:tä näkyvät päivittäisessä elämässämme ja työskentelyssämme.

Passion= Intohimo

Uskomme vahvasti siihen, että mikään liiketoiminta ei voi kukoistaa ilman yrittäjän intohimoa siihen, mitä yritys tekee. Me olemme aidosti intohimoisen kiinnostuneita digitaalisesta markkinoinnista, ja keskustelemme usein työhön liittyvistä asioista myös vapaa-ajallamme – joskus iltaisin viinilasillisen tai parin äärellä. Intohimomme kumpuaa pitkästä kokemuksesta: olemme seuranneet digitaalisen markkinoinnin trendejä Yhdysvalloissa yhteensä yli 35 vuoden ajan. Seuraamme jatkuvasti alan kehittymistä, jotta voimme jakaa kaikki alan uusimmat trendit ja työkalut asiakkaidemme kanssa. Näin asiakkaamme voivat olla Suomessa digitaalisen markkinoinnin edelläkävijöitä. 

Usein digitaalisen markkinoinnin kansainväliset trendit saapuvat Suomeen viiveellä, ja suurin osa yrittäjistä ottaa niitä käyttöön hyvin hitaasti. Esimerkiksi kun Miia perusti lastentarvikkeiden verkkokauppansa vuonna 2018, hän oli yksi alan ensimmäisistä suomalaisista yrittäjistä, jotka hyödynsivät sosiaalista mediaa sisältömarkkinoinnissa. Ennen yrityksensä perustamista Miia teki kilpailija-analyysin, jonka mukaan suurin osa hänen merkittävimmistä kilpailijoistaan käytti Facebook- ja Instagram-sivujaan vain myyntipostausten tekemiseen, mikä ei tietenkään ole sisältömarkkinointia. Peukalosääntö kuuluu, että kymmenestä postauksesta yksi voi liittyä myyntiin ja loppujen yhdeksän tulisi olla lisäarvoa tuottavia postauksia. Miia käytti säännöllisesti videoita ja muita moderneja sisältömarkkinoinnin keinoja, joiden avulla hän onnistui kasvattamaan yrityksensä Instagram-tilin seuraajamäärän lähes 4000 käyttäjään. Joillakin hänen kilpailijoillaan oli toki vieläkin suurempia seuraajamääriä, koska he olivat toimineet alalla pidempään, mutta he eivät selvästi olleet ajan tasalla modernin digitaalisen markkinoinnin trendeistä ja siitä, kuinka käyttää niitä parhaiten edukseen.

Toinen kansainvälinen digitaalisen markkinoinnin trendi, joka saapui Suomeen kesällä 2019, oli Google Shopping. Mia oli toimialallaan ensimmäinen, joka alkoi käyttää sitä – ja taas askeleen edellä paikallisia kilpailijoitaan. Uusimpien trendien tunteminen ja hyödyntäminen on tärkeää yrityksesi menestymisen kannalta, ja siksi niistä kannattaa olla aidosti kiinnostunut. Vaikka Miian yritys ei lopulta selviytynyt kovassa kilpailussa, hänen intohimonsa digitaaliseen markkinointiin säilyi ja vahvistui kokemuksen myötä.

Perseverance=Sisu

Sisu asuu syvällä sekä Jarin että Miian luonteissa. Meille sisu tarkoittaa sitä, että yritämme sinnikkäästi ja täysillä, vaikka tuloksia ei näkyisikään vielä yhdessä yössä. Olemme molemmat kohdanneet urallamme myös haasteita. Miian ensimmäinen yritys meni konkurssiin, mutta hän selviytyi siitä uskoen, että suuremmassa kuvassa hän on oikealla tiellä. Merriam-Websterin sanakirja määrittelee englanninkielisen sanan “perseverance” jatkuvaksi yritykseksi tehdä tai saavuttaa jotakin vaikeuksista, epäonnistumisista ja vastustuksesta huolimatta. Vaikka konkurssi ei tarkoitakaan sitä, että olet ihmisenä epäonnistuja, monet yrittäjät kokevat konkurssin suurena epäonnistumisena.

Suomalainen sisu on se, joka auttoi Miiaa selviytymään konkurssin aiheuttamasta kriisistä. Jos googlaa sanat “Finnish sisu”, nousee hakutuloksiin kolmantena BBC:n artikkeli (hyvää SEO-työtä muuten!) otsikolla “Sisu: The art of inner strength,” joka tiivistää täydellisesti sen, mitä Miia kävi läpi konkurssin myötä. Elämän suuret kriisit pakottavat ihmisen löytämään jostakin syvältä itsestään voimaa jatkaa. Tämä perisuomalainen ominaisuus on luonteenomainen myös Kasvuraketin toimitusjohtaja Jarille, joka tuntee myös hyvin niin liike-elämän hyvät kuin huonot hetket ja sen, kuinka ei kannata luovuttaa, vaikka välillä on vaikeaa.

Tämä on se voima, jonka tuomme täysillä myös asiakastyöhömme. Kun otamme jonkin projektin työn alle, annamme sille kaikkemme. Esimerkiksi myöhään eilisiltana (eräänä lokakuun 2020 viimeisimpinä päivinä) Jari kävi sähköpostivaihtoa erään asiakkaan kanssa tehdäkseen muutoksen hänen markkinointiautomaatio-kampanjaansa. Kyseessä oli niinkin pieni asia kuin yhden pilkun poistaminen tekstistä, mutta koska se oli asiakkaalle tärkeää, Jari kaivoi koneensa esille ja teki muutoksen.

Sisu ja sitkeys saattavat vaikuttaa raskailta periaatteilta, jos elämäsi on kiireistä ja tunnit tuntuvat loppuvan päivästä kesken. Yrityksen perustaminen voi olla itsessään aika pelottavaa ja stressaavaa, koska on niin paljon asioita, joita sinun oletetaan tietävän ja osaavan. Todellisuudessa on monia asioita, joita toimitusjohtajat eivät useinkaan tee tai edes osaisi tehdä itse. Heidän yrityksensä on saattanut syntyä intohimosta, mutta he tarvitsevat apua sen pyörittämiseen.

Yrityksen kasvattaminen on kovaa työtä, ja me haluamme olla tukemassa sinua matkallasi. Startup- ja kasvuyritysten maailma voi olla hurja paikka, jos sinulla ei ole oikeita ihmisiä vierelläsi auttamassa. Vain harvalla yrittäjällä on enkelisijoittajia valmiina, kun he ovat perustamassa yritystään, tai edes tietoa kaikista olemassa olevista rahoitusvaihtoehdoista. Anna meidän kantaa osa yrityksesi taloudellisesta huolesta puolestasi, jotta sinä voit keskittyä siihen, missä olet parhaimmillasi.

Persona=Personaallisuus

Me Kasvuraketin perustajat olemme kaksikko, joilla oli molemmilla vuonna 2019 hyvin raskas ajanjakso elämässä. Silloin löysimme toisemme ja yhteisen intohimon. Asiakastyössä uskomme täydelliseen avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen. Tämän takia olemme avoimesti tuoneet esiin Miian aikaisemman konkurssikokemuksen, mutta haluamme kertoa myös sen, että ennen konkurssia Miia loi aivan uskomattoman hienon brändin. Miian vahvin osaamisalue ei liity numeroihin, vaan sisältömarkkinointiin, brändäämiseen ja sosiaaliseen mediaan. Emme halua piilottaa sitä tosiasiaa, että olemme kaikki ihmisiä puutteinemme ja haasteinemme. Me haluamme tutustua aidosti myös sinuun, sinun haasteisiisi, pelkoihisi ja haaveisiisi.  

Palveluntarjoajana uskomme jokaisen asiakkaan tasa-arvoiseen kohteluun, ja odotamme myös asiakkailtamme reilua käytöstä. Emme halua olla tekemisissä huutavien ja huonosti käyttäytyvien asiakkaiden kanssa, joten jos olet ääliö, toivomme, että etsit toisen palveluntarjoajan. Koska me olemme oikeasti kivoja tyyppejä, ja valmiita tekemään puolestasi vähän ylimääräistäkin, haluamme työskennellä vain mukavien ihmisten kanssa. 

Visio

Meidän tavoitteenamme ei ole kasvaa Suomen suurimmaksi digitoimistoksi, vaan yksinkertaisesti tulla tunnetuksi digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoina ja edelläkävijöinä Suomessa. Samalla haluamme kasvattaa tiimiämme maltillisesti ja tarjota sinulle parasta mahdollista palvelua – sellaista, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi nopeasti ja edullisesti.