Verkkokaupan perustaminen

Menestyvän verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen on nykyään yllättävän helppoa ja suhteellisen nopeaa aikaisempaan verrattuna. Sähköinen kaupankäynti eli e-commerce rakentuu verkkokaupoista, jotka myyvät tuotteita ja palveluja asiakkaille internetin kautta. Se saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta todellisuudessa menestyvä verkkokauppa vaatii useita jatkuvia toimenpiteitä, kuten data-analytiikan kehittämistä ja hakukoneoptimointia. Tuotetietoja tulee pitää ajan tasalla, ja digitaalisen markkinoinnin strategioiden kehittyä jatkuvasti. Vuonna 2019 suomalaisista 85 % teki ostoksia verkossa, ja verkkokaupan markkina oli lähes 14 miljoonan euron arvoinen. Vuoteen 2018 verrattuna verkko-ostosten määrä kasvoi 11 %, mikä on merkittävä kasvu.

Kuinka perustat toimivan verkkokaupan

Perustaaksesi toimivan verkkokaupan sinulla tulee olla tuotteista useita laadukkaita kuvia, jotka skaalautuvat oikein niin älypuhelimissa kuin muillakin mobiililaitteilla. Kuviesi skaalautuvuus vaikuttaa myös hakukonenäkyvyyteesi. Jos kuvasi ovat liian raskaita ja pitkittävät sivuston latautumisaikaa, yrityksesi sijoitus Googlen hakutuloksissa voi laskea. Kuvien skaalautumattomuus aiheuttaa merkittävää haittaa myös verkkokauppasi käyttäjäkokemukselle.

Laadukkaiden kuvien lisäksi tarvitset tuotteillesi hyvät tuotekuvaukset, ja mikäli myyt vaatteita tai kenkiä, myös hyvät kokotaulukot. Hyvillä tuotekuvauksilla myyt tuotteesi asiakkaille sekä viestität vierailijoille ja Googlelle, että tiedät, mitä olet myymässä. Muista päivittää myös pysyvien tuotteiden kuvauksia säännöllisesti. Olet vastuussa siitä, mitä myyt, joten pidä huoli riittävästä tiedosta, ohjeista ja varoituksista. 

Muista hyödyntää myös kaikkia SEO-keinoja (otsikkotunnisteet, otsikot, kuvatekstit, sisäiset linkit ja meta-kuvaukset) varmistaaksesi verkkokaupan korkean sijoituksen hakutuloksissa, kun asiakas hakee myymiäsi tuotteita. Verkkosivusi tulisi nousta ensimmäiselle tulossivulle vähintäänkin kaikista keskeisimpien hakusanojen suhteen.

Kun verkkokauppasi on valmis, älä unohda data-analytiikkaa ja digitaalista markkinointia. Sinulla saattaa olla erinomainen alusta, tyylikäs ulkoasu, täydelliset tuotekuvat ja hyvät kuvaukset, mutta niistä ei ole iloa, jos asiakkaat eivät löydä sivuillesi. Saat liikennettä kauppaasi hyvin suunnitellulla digitaalisen markkinoinnin kokonaisuudella. Data-analyysin avulla varmistat, että kova työsi tuo myös oikeaa tulosta. Datan avulla voit tunnistaa toimimattomat kanavat ja tehostaa markkinointia.

Verkkokaupan perustaminen sisältää useita eri vaiheita, mutta asiantuntijoiden avulla mikään tärkeä askel ei jää ottamatta. Ammattitaitoisen konsultin avulla huomioit ja hoidat kaikki seikat, jotka vaikuttavat verkkokauppasi menestykseen. Ota siis yhteyttä ja varaa konsultointi verkkokaupan perustamisesta.