Palveluala

Ravintola- ja palvelualan markkinointi 2020-luvulla

Markkinointi ravintola- ja palvelualalla siirtyy entistä enemmän digitaalisen markkinoinnin  kanaviin. Palveluala on kukoistanut Suomessa jo vuosia, ja on erityisen tärkeää, että ravintola-alan yrityksillä on hyvä näkyvyys sosiaalisessa mediassa. Vuonna 2018 suomalaiset söivät ulkona keskimäärin 3,6 kertaa viikossa, ja Helsingin alueella asuvien työntekijöiden sekä alle 25-vuotiaiden keskuudessa luku on vielä suurempi.

Ravintolan markkinointisuunnitelma

Kuuluuko ravintolasi markkinointisuunnitelmaan digitaalinen markkinointiviestintä? Kun ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa netissä, tulee ravintoloilla, kuten muidenkin palvelualojen yrityksillä, olla vahva näkyvyys verkossa. Internetin maailmanlaajuinen käyttöaste oli 89 % jo vuonna 2019, ja sen odotetaan nousevan 98 %:n tasolle vuoteen 2024 mennessä. Jos ravintolasi verkkosivuilla ei ole esimerkiksi yhteystietoja, joiden kautta asiakkaasi tavoittavat sinut nopeasti, menetät jatkuvasti paljon potentiaalisia asiakkaita. Myös aukioloaikojen tulee olla helposti löydettävissä yrityksesi kaikista kanavista: verkkosivuilta, Facebookista, TripAdvisorista ja Googlesta. Pidä huoli myös, että yrityksesi on rekisteröity Googlen My Business -palveluun. Googlen markkinaosuus on noin 87 %, joten tätä ilmaista työkalua ei kannata jättää hyödyntämättä.

Sosiaalisen median käyttö osana ravintolan markkinointia

 Moni meistä on jakanut lukemattomia kuvia Instagramissa herkullisista ruoista ja juomista, joita olemme ravintoloissa nauttineet. Tämän takia jokaisella ravintolalla, joka haluaa lisätä myyntiään, tulee olla aktiivinen Instagram-tili. Tyytyväisten asiakkaiden upeat postaukset ovat ravintolalle parasta mainosta, ja kaiken lisäksi ilmaista sellaista. Hyödyntämällä asiakkaidesi sisältöä säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse itse luoda uutta sisältöä päivittäin. Instagram on ravintoloille yksi keskeisimpiä markkinoinnin kanavia, sillä siellä on helppo esitellä kauniita ja herkullisia annoskuvia. Esimerkiksi 1835-vuotiaat käyttävät vuodessa jopa viisi päivää pelkkien ruokakuvien selaamiseen Instagramissa ja peräti 30 % heistä välttää ravintoloita, joiden kuvat ovat huonoja.

Ravintolan Instagram-sivujen ylläpitäminen

Instagram-sivun ylläpitäminen ei ole ravintola-alalla vaikeaa. Seuraavilla vinkeillä luot ja ylläpidät menestyksekästä Instagram-tiliä, joka sitouttaa myös asiakkaasi:

Julkaise johdonmukaisesti (päivittäin tai ainakin useamman kerran viikossa).

Valitse väriteema (filter), jossa pysyt.

Käytä Stories-osiota, sillä tarinat ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja.

Uskaltaudu kameran eteen. Ihmiset haluavat olla yhteyksissä kanssasi.

Tee sisällöstä mielenkiintoista seuraajille ja anna heille syy, miksi seurata sinua myös jatkossa.

Mikäli Instagram ei ole teidän vahvuusalue ja kaipaatte  apua niin otathan rohkeasti yhteyttä! Meidän instagram guru  ja entinen ravintola-alan ammatillinen Miia haluaa olla mukana viemässä teidän brändiä instagramiin! #foodporn #foodie