Verkkokaupan perustaminen

Menestyvän verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen on nykyään yllättävänkin helppoa erilaisten palveluntarjoajien ansiosta sekä suhteellisen nopeaa. Jos omaa osaamista ei verkkokaupan rakentamiseen löydy, kannattaa kääntyä alan asiantuntijoiden puoleen, jolloin vältyt monelta ongelmalta sekä säästät huomattavasti sitä yrittäjän tärkeintä pääomaa eli aikaa.

Sähköinen kaupankäynti eli e-commerce rakentuu verkkokaupoista, jotka myyvät tuotteita ja palveluja asiakkaille internetin kautta. Se saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta todellisuudessa menestyvä verkkokauppa vaatii useita jatkuvia toimenpiteitä, kuten data-analytiikan kehittämistä ja hakukoneoptimointia. Tuotetietoja tulee pitää ajan tasalla, ja digitaalisen markkinoinnin strategioiden kehittyä jatkuvasti. Vuonna 2019 suomalaisista 85 % teki ostoksia verkossa, ja verkkokaupan markkina oli lähes 14 miljoonan euron arvoinen. Vuoteen 2018 verrattuna verkko-ostosten määrä kasvoi 11 %, mikä on merkittävä kasvu. Vuoden 2020 maailmantilanteen odotetaan vain kiihdyttävän verkosta ostettujen tavaroiden sekä palveluiden määrää.

Verkkokaupan avaaminen vaatii suunnitemallisuutta

Perustaaksesi toimivan verkkokaupan, kannattaa lähteä liikkeelle hyvällä pohjatyöllä ja suunnitella verkkosivut huolella. Maailmanlaajuisesti verkkokauppoja löytyy internetistä miljoonia ja niiden kilpailu on tänä päivänä kovaa. Hyvin toteutettu verkkokauppa löytää kuitenkin asiakkaansa ja tarjoaa sinulle menestyksekkään kauppapaikan. Keskity verkkokaupan perustamisessa ainakin seuraaviin asioihin:

  1. Verkkokaupan kuvien laatu ja koko
  2. Hyvät tuotekuvaukset
  3. Hakukoneoptimointi
  4. Datan analysointityökalut
  5. Digitaalisen markkinoinnin työkalut

 

Kuvat ovat tärkeä osa verkkokaupa visuaalisuutta

 

Sinulla tulee olla tuotteista useita laadukkaita kuvia, jotka rakentavat verkkokauppasi ilmeen sekä luovat kävijöille mielikuvia. Lisäksi tuotekuvien tulee olla selkeitä ja tarpeeksi yksityiskohtaisia, jotta ne houkuttelevat potentiaalista asiakastasi klikkaamaan tuotekortille sekä tietenkin ostamaan itse tuotteen.

Verkkokauppasi kuvien tulee olla sellaisia, jotka skaalautuvat oikein niin älypuhelimissa kuin muillakin mobiililaitteilla. Kuviesi skaalautuvuus vaikuttaa myös hakukonenäkyvyyteesi. Jos kuvasi ovat liian raskaita ja pitkittävät sivuston latautumisaikaa, yrityksesi sijoitus Googlen hakutuloksissa voi laskea. Kuvien skaalautumattomuus aiheuttaa merkittävää haittaa myös verkkokauppasi käyttäjäkokemukselle.

Hyvä tuotekuvaus houkuttelee ostamaan

 

Verkkokaupan perustamisessa ja visuaalisuudessa kuvat ovat erittäin tärkeässä asemassa. Tämä yksin harvemmin kuitenkaan riittää, vaan laadukkaiden kuvien lisäksi tarvitset tuotteillesi hyvät tuotekuvaukset. Mikäli verkkokauppasi myy vaatteita tai kenkiä, tarvitset ehdottomasti myös hyvät kokotaulukot. Hyvillä tuotekuvauksilla viestität vierailijoille tuotteen parhaista ominaisuuksista sekä tuot esille asiantuntijuuttasi.

Hyvät tuotekuvaukset vaikuttavat myös hakukonenäkyvyyteesi. Pidä siis huoli, että viestit myös Googlelle oikein, mitä olet myymässä. Pysyvien tuotteiden kuvaukset kannattaa päivittää säännöllisesti sekä rikastuttaa tekstejä. Muista, että olet vastuussa siitä mitä myyt, joten pidä huoli riittävästä tiedosta, ohjeista ja varoituksista.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi nostaa näkyvyyttä

 

Muista hyödyntää myös kaikkia SEO-keinoja (otsikkotunnisteet, otsikot, kuvatekstit, sisäiset ja ulkoiset linkit sekä meta-kuvaukset) varmistaaksesi verkkokaupan korkean sijoituksen hakutuloksissa. Näin asiakkaat löytävät myymäsi tuotteet nopeasti. Verkkosivusi tulisi nousta ensimmäiselle tulossivulle keskeisimpien hakusanojen suhteen.

Hakukoneoptimointi vaatii pitkäjänteisyyttä sekä suunnitelmallisuutta. Siihen vaikuttavat monet eri seikat, joten verkkokaupan hakukonelöydettävyys tulee huomioida jo perustamisvaiheessa. Suunnittele verkkokauppasi rakenteet SEO:n mukaisiksi ja luo asiakkaitasi palvelevaa sisältöä, joka on relevanttia kilpailijoihisi nähden.

Analysoi perustetun verkkokaupan dataa

 

Kun verkkokauppasi on valmis, älä unohda data-analytiikkaa. Verkkosivusi kerää erilaista tietoa eri kanavissa jatkuvasti kävijöistäsi sekä nettikauppasi suorituskyvystä. Varmista, että sinulla on käytössä oikeat tiedonkeruumenetelmät, jotta saat riittävää pohjaa päätöksenteolle sekä verkkokauppasi kehittämiselle.

Kun eri työkalut tiedon ja datan keräämiseksi on asetettu, muista myös analysoida niitä säännöllisesti. Data-analyysin avulla varmistat, että kova työsi tuo myös oikeaa tulosta. Datan avulla voit tunnistaa toimimattomat kanavat ja tehostaa markkinointia. Se antaa sinulle tuen verkkokaupan kasvattamiseen.

Ennen kaikkea muista markkinoida verkkokauppaasi

 
Sinulla saattaa olla erinomainen alusta, tyylikäs ulkoasu, täydelliset tuotekuvat ja hyvät kuvaukset, mutta niistä ei ole iloa, jos asiakkaat eivät löydä sivuillesi. Saat liikennettä kauppaasi hyvin suunnitellulla digitaalisen markkinoinnin kokonaisuudella, kuten maksetulla mainonnalla, markkinoinnin automaatioilla sekä sosiaalisen median mainonnalla. Älä myöskään unohda 2020-luvun nousevaa trendiä, eli sisältömarkkinointia. Hyvä markkinointisuunnitelma toimii kokonaisuuden hallitsijana sekä tehostaa markkinointisi vaikutuksia.
 

Verkkokaupan perustaminen sisältää useita eri vaiheita, mutta asiantuntijoiden avulla mikään tärkeä askel ei jää ottamatta. Ammattitaitoisen konsultin avulla huomioit ja hoidat kaikki seikat, jotka vaikuttavat verkkokauppasi menestykseen. Toimivan verkkokaupan perustaminen on taitolaji ja me olemme täällä auttamassa sinua. Tutustu eCommerce-palveluihimme ja ota yhteyttä asiantuntijoihimme.