Digitaalisen markkinoinnin automaatio​

Markkinoinnin automaatio tehostaa markkinoinnin prosesseja. Erilaisilla markkinoinnin automaation keinoilla luot parhaimman ROAS:in (Return of Advertising Spend) eli tuoton jokaista käytettyä mainoseuroa kohden. Markkinoinnin automaatiota on nykyään myös suhteellisen helppo toteuttaa. Kun olet saanut rakennettua toimivan markkinoinnin automaatioprosessin, olet samalla luonut yritykselle koneen, joka tuottaa sille asiakkaita ja myyntiä automaattisesti.

Sähköpostimarkkinointi on yksi kustannustehokkaimmista digitaalisen markkinoinnin keinoista. Kaikki alkaa toimivan markkinointisuppilon suunnittelusta ja siihen liittyvien sähköpostikampanjoiden kirjoittamisesta. Kun markkinoinnin automaatiojärjestelmä on pystytetty ja siihen liittyvät kampanjat luotu ja käynnistetty, tuottaa prosessi yrityksellesi asiakkaita ja myyntiä lähes automaattisesti hyvin alhaisilla kustannuksilla. 

Markkinoinnin automaation voima piilee siinä, että sosiaalisen median kanavat ja digitaaliset mainokset generoivat liikennettä kampanjasivulle, joka houkuttelee vierailijat liittymään yrityksesi sähköpostilistalle tarjoamalla heille jotakin kiinnostavaa ilmaiseksi. Tämä niin kutsuttu liidimagneetti voi olla esimerkiksi ladattava PDF-opas, koulutusvideo, erikoistarjous tai vaikkapa “testaa osaamisesi” -kysely.

Kun henkilö jättää yhteystietonsa lomakkeeseen, hän saa pääsyn kiinnostavaan materiaalin. Samalla sinä saat hänen sähköpostiosoitteensa. Yhden viestin sijasta kannattaa valmistella saman tien koko sähköpostimarkkinoinnin automaatio, joka lähettää potentiaaliselle asiakkaalle seuraavien viikkojen aikana useita viestejä ajastetusti.

Kun kirjeesi vielä tarjoavat asiakkaalle hyödyllistä informaatiota pelkkien tarjousten sijaan, saadaan asiakas pikkuhiljaa pehmitettyä ostamaan tuotteesi tai palvelusi. Viesteihin kannattaa siis nostaa mukaan myös asiakastarinoita, suositteluja ja muuta kiinnostavaa sisältöä, joka vakuuttaa asiakkaasi ostamaan juuri sinulta.

Sähköpostialustat toimivat tyypillisesti kuukausihinnoittelulla, joka riippuu vastaanottajien määrästä. Useimmiten pystyt kommunikoimaan kuitenkin melko pienellä kuukausihinnalla potentiaalisten asiakkaiden kanssa niin usein ja niin paljon kuin haluat. Emme kuitenkaan suosittele liian tiheää lähetystahtia, sillä se voi ärsyttää vastaanottajia.

Omassa verkkokaupassani lähetin uutiskirjeitä ja tarjouksia enintään kaksi kertaa viikossa. Sähköpostimarkkinointiin löytyy lukuisia automaatioita tarjoavia alustoja. Itsellämme on käytössä Keap (entinen Infusionsoft), jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Myös Active Campaign ja Hubspot ovat meille tuttuja, loistavia työkaluja. 

Tutkimus survey from Informa Engage vuodelta 2018 kertoo, että 87 % amerikkalaisista B2B-yrityksistä kertoi sähköpostimarkkinoinnin olleen heidän tärkein markkinointikanavansa. Sen jälkeen tulivat yritystapahtumat. Sähköpostimarkkinointi on siis edelleen ykkönen, ja se toimii loistavasti myös kuluttajamarkkinoinnissa. Jopa 80 % yrityksistä luottaa siihen pääasiallisena kanavana, jonka avulla he vahvistavat asiakassuhteitaan. 

Kysy lisää!

Perustajamme Jari Kaitera on sähköpostimarkkinoinnin kokenut asiantuntija. Voit varata henkilökohtaisen verkkokonsultaatioajan hänen kanssaan…