Sosiaalisen median markkinointi

Sosiaalisen median markkinointi ja käyttö ovat kasvaneet viime vuosina räjähdysmäisesti. Potentiaaliset asiakkaasi ovat todennäköisesti läsnä useammassakin sosiaalisen median palvelussa, joten sinunkin tulee olla niissä mukana. Suosituin sosiaalisen median kanava on Facebook, jolla oli vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä 2,1 miljardia aktiivista käyttäjää (aktiivisella käyttäjällä tarkoitetaan viimeisen 30 päivän aikana palveluun kirjautunutta käyttäjää).

Facebookin suosio voidaan suhteuttaa vertaamalla lukua vuoden 2020 huhtikuun 4,57 miljardiin aktiiviseen internetin käyttäjään. Maailmanlaajuisesti sosiaalista mediaa käytti vuonna 2019 jopa 3,5 miljardia ihmistä eli 45 % koko maailman väestöstä, ja luku kasvaa päivittäin. Älypuhelimien käyttö internetin selaamiseen on jatkanut kasvuaan, ja 91 % sosiaalisen media käyttäjistä selaa medioita mobiililaitteilla. Sosiaalisen median kanavia käytetään mobiililaitteilla jopa 80 % niissä vietetystä ajasta.

Ihmiset kuljettavat älylaitteitaan mukana joka paikassa ja selaavat Facebookin, Instagramin, LinkedInin ja Pinterestin feedejä tai katselevat YouTubesta videoita. Digital Finland -raportin mukaan Facebookin mobiilisovelluksella oli toiseksi eniten käyttäjiä kaikista maailman sovelluksista. Facebookin omistamalla viestintäsovellus Messengerillä käyttäjiä oli kolmanneksi eniten. Instagram oli sovelluksista neljänneksi suosituin. Potentiaaliset asiakkaasi löytyvät siis nimenomaan näistä mobiilisovelluksista ja sosiaalisen median kanavista.

Kun olemme määrittäneet, mikä sosiaalisen median kanavista sopii parhaiten juuri sinun toimialallesi ja yrityksellesi, on aika alkaa luoda sisältöä. Sisältömarkkinointi on käytännössä maksuttoman lisäarvon luomista asiakkaillesi. Blogipostausten, videoiden, ladattavien oppaiden ja muiden sisältöjen avulla voit tarjota asiakkaillesi koulutuksellista tai viihteellistä arvoa, jonka ansiosta he haluavat seurata yritystäsi jatkossakin. Vuonna 2021 sisältömarkkinointi tulee olemaan arviolta jopa 400 miljardin dollarin ala, ja me Ferrumilla uskomme vahvasti siihen, että jokaisen yrityksen kannattaa sisällyttää sisältöstrategia osaksi markkinointistrategiansa kokonaisuutta.