Sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi osana digitaalista markkinointiviestintää

On arvioitu, että sisältömarkkinoinnin toimiala tulee vuonna 2021 olemaan 400 miljardin dollarin arvoinen. Sisältömarkkinointi on markkinointia, joka tuottaa asiakkaillesi lisäarvoa erilaisissa kanavissa, kuten sosiaalisessa mediassa. Potentiaaliset asiakkaasi käyttävät aktiivisesti ainakin muutamaa some-kanavaa, mikä tarkoittaa, että myös sinun pitää olla mukana niissä.

Vanhin ja suosituin sosiaalisen median alusta on Facebook. Vuoden 2020 ensimmäisellä kvartaalilla Facebookiin oli rekisteröitynyt 2,1 miljardia aktiivista käyttäjää (aktiivinen tarkoittaa tässä tapauksessa käyttäjää, joka on käyttänyt tiliään viimeisen 30 päivän aikana). Kun vertaamme lukua niihin 4,57 miljardiin ihmiseen, jotka käyttivät internetiä huhtikuussa 2020, Facebookin suosio on kiistaton.

Sosiaalinen media sisältömarkkinoinnissa

Sosiaalista mediaa käytti vuonna 2019 maailmanlaajuisesti 45 % väestöstä eli noin 3,5 miljardia ihmistä, ja luku kasvaa jatkuvasti. Internetiä käytetään enenevässä määrin älypuhelimilla, joten ei ole yllätys, että 91 % sosiaalisen media käyttäjistä kirjautuu sosiaalisen median tileilleen puhelimillaan ja 80 % käytöstä tapahtuu älylaitteilla.

Ihmisillä on puhelimet mukanaan kaikkialla, joten huomioi tämä, jos haluat tavoittaa asiakkaasi Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä, Pinterestissä, YouTubessa tai muilla sosiaalisen median alustoilla. Digital Finlandin raportin mukaan vuonna 2018 Facebook-mobiilisovelluksella oli toiseksi eniten kuukausittaisia käyttäjiä ja Messenger-sovelluksella kolmanneksi eniten. Instagram oli neljänneksi suosituin. Tästä päätellen myös suomalaiset käyttävät sosiaalisia medioita puhelimillaan, joten ne ovat erittäin tärkeä alusta asiakkaiden tavoittamiseksi.

LinkedIn mainonta

Jopa 97 % yrityksistä käyttää LinkedIniä sisältömarkkinoinnissa, ja se on tärkeä kanava erityisesti B2B-puolella. Jopa 80 % sosiaalisen median liideistä tulee LinkedInistä ja loput muista some-kanavista, kuten Facebookista ja Twitteristä. Vaikka LinkedInissä on vähemmän käyttäjiä kuin Facebookissa, liidien arvo siellä on huomattavasti suurempi, sillä B2B-yritysten kohdeasiakkaat ovat yleensä aktiivisia LinkedInissä.

Kun olet määritellyt, mitkä sosiaalisen median kanavat sopivat juuri sinun yrityksellesi, on aika alkaa tuottaa sisältöä. Muista, että sisältömarkkinoinnin tehtävänä on tuottaa lisäarvoa asiakkaallesi. Jakaessasi blogipostauksen, videon tai ladattavan oppaan sosiaaliseen mediaan tarjoat potentiaaliselle asiakkaalle samalla veloituksetonta koulutuksellista tai viihdyttävää arvoa.

Videomainonta sisältömarkkinoinnissa

Vuonna 2020 videoista tuli suosituin sisältömarkkinoinnin muoto. Jos haluat erottua muista, panosta videoihin. Monet markkinoijat eivät edelleenkään hyödynnä videoiden potentiaalia, joten jos kameran edessä puhuminen ja liikkuvan kuvan luominen tuntuu luontevalta, olet jo askeleen edellä kilpailijoita. Tuotin itse Instagram Story ja Facebook-videojulkaisuja yli vuoden ajan ennen kuin kilpailijani aktivoituivat videoiden tuotantoon. Edelleenkään harva yrittäjä uskaltaa laittaa omat kasvonsa kameran eteen.

Videomainonta on erinomainen mahdollisuus saada näkyvyyttä brändillesi, sillä ihmiset viettävät tänä päivänä keskimäärin 100 minuuttia päivässä videoiden parissa. Vuonna 2019 videoiden parissa käytetty aika oli vielä 84 minuuttia. Hubspotin tuottama raportti Not Another State of Marketing, joka keräsi dataa yli 3400 markkinoijalta, tarjoaa mielenkiintoista tietoa aiheesta. Videot ja liikkuva kuva ovat erittäin arvokkaita ja tehokkaita sisältömarkkinoinnin keinoja.

On hyvä huomata, että B2B-yritysten videoiden käyttö LinkedInissä ei ole vielä kovinkaan yleistä. Videoita käytetään lähinnä Facebookissa, Instagramissa, YouTubessa sekä yritysten verkkosivuilla, kun taas LinkedIn tulee tässä kategoriassa viidentenä. Sinä voit saada hyvän etumatkan kilpailijoihin, kun aloitat videosisällön julkaisemisen LinkedInissä. Vuoden tai kahden sisällä jo suurin osa B2B-markkinoijista käyttää LinkedIniä videoiden julkaisuun.