Verkkosivujen Suunnittelu

Verkkosivut ovat yritykselle digitaalinen käyntikortti

Jokainen yritys tarvitsee modernit, näyttävät ja toimivat verkkosivut. Nettisivut ovat kuin digitaalinen käyntikortti, jonka avulla potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksesi. Nettisivut luovat asiakkaalle ensivaikutelman siitä, kannattaako yrityksesi kanssa asioida. Jos sivusi eivät vastaa toimialan standardeja tai kilpailijoiden tasoa, ne kannattaa päivittää pikaisesti. Sinulla on vain muutama sekunti aikaa vakuuttaa potentiaalinen asiakas. Keskity erityisesti seuraaviin asioihin, kun haluat päivittää nettisivusi moderneiksi ja toimiviksi.

Verkkosivujen suorituskyky ja responsiivisuus

Verkkosivujen suorituskyky ja responsiivisuus ovat onnistuneiden sivujen keskeisimpiä ominaisuuksia, joten niihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Nettisivun kuvien pitää olla laadukkaat ja oikean kokoiset (pikselimäärä ja tiedostokoko), jotta sivut latautuvat nopeasti. Hyvin suunniteltu UI (User Interface) eli käyttöliittymä luo täydellisen käyttäjäkokemuksen. Verkkosivujen on oltava ehdottomasti responsiiviset, eli skaalauduttava oikein eri päätelaitteissa, kuten mobiililaitteissa. 

Vuonna 2019 jopa 80 % Suomen nettiselaajista käytti verkkopalveluja älypuhelimella. Määrä on valtava, sillä Hootsuiten ja We Are Socialin vuoden 2019 katsauksen mukaan jopa 95 % suomalaisista on toistuvasti verkossa. Verkkosivujen nopea latautuminen on tärkeää, sillä tutkimusten mukaan noin 40 % sivulle tulevista ihmisistä sulkee sivun, jos latautuminen kestää yli 3 sekuntia. Internetmarkkinoinnin huippuasiantuntija Neil Patel mainitsee Akamain raportin, jonka mukaan jopa 47 % käyttäjistä odottaa sivun latautuvan 2 sekunnissa tai nopeammin.

Verkkosivujen sisällöntuotanto

Sisällöntuotannon tulee olla aktiivista ja organisoitua. Kun olet saanut kävijän sivustollesi ja haluat saada hänet myös pysymään siellä, kiinnitä huomiota sisällöntuotantoon. Sisällön tulee vastata potentiaalisten asiakkaiden tarpeita. Pidä siis aina asiakas mielessä, kun kirjoitat verkkosivujen sisältöä. Mitä asiakkaasi tarvitsee ja etsii? Mitä yrityksesi tarjoaa hänelle? Vastaatko varmasti kaikkiin kysymyksiin?

Ihmiset etsivät netissä vastauksia ongelmiin ja ratkaisuja tarpeisiin. Mitä paremmin vastaat asiakkaan mielessä oleviin kysymyksiin, sitä todennäköisemmin asiakas ostaa sinun yrityksesi tuotteen tai palvelun.

Kun tarjoat tietoa asiakkaille, kiinnitä huomiota myös kommunikaatiosi laatuun. Oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheet karkottavat asiakkaita. Kiinnitä huomiota myös viestinnän tyyliin ja muokkaa se kohderyhmän mukaiseksi. Saadaksesi sisältösi kuntoon saatat tarvita useita tarkistuskertoja sekä apua copywriterilta eli mainoskirjoittajalta.

Erinomainen tapa tarjota arvokasta sisältöä asiakkaille on kirjoittaa blogia, jossa voit jakaa oivalluksia, suosituksia sekä informaatiota sivuston kävijöitä kiinnostavista aiheista.

Tämä on tärkeää hakukonenäkyvyyden kannalta ja sitouttaa myös kävijöitä vierailemaan sivuilla säännöllisesti. Uudet kirjoitukset kannattaa jakaa sosiaalisessa mediassa, josta voit helposti ohjata lukijat blogiisi. 

 Myös yhteystietojesi tulee olla helposti löydettävissä verkkosivuilla. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin vierailla verkkosivustolla ja joutua klikkaamaan kolme tai jopa neljä kertaa, ennen kuin löydät yrityksen puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen. Vaikka yrityksesi kommunikointi tapahtuisi pääasiassa sähköpostilla tai chat-palvelussa, on silti tärkeää, että asiakkaat saavat sinuun yhteyden puhelimitse. Varmistathan siis, että kaikki yhteystiedot löytyvät verkkosivusi ylä- tai alaosasta, mielellään jopa molemmista.

 Jos haluat syventyä aiheeseen lisää, Neil Patel listaa blogipostauksessaan “32 things you are doing wrong with your website design” monia tärkeitä visuaalisia, kieliopillisia sekä teknisiä seikkoja, joiden avulla onnistut pitämään vierailijat sivustollasi. Mutta miten ihmeessä saat asiakkaat sivustollesi? Tässä tärkeimpiä työvälineitäsi ovat SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi ja sosiaalisen median mainokset, joihin perehdymme tarkemmin seuraavaksi.